Biografia

Valovoimainen monitaituri, laulaja-lauluntekijä Ninni Poijärvi (s. 9.10.1974) on kasvanut kiinni musiikkiin jo varhain. Muusikkovanhempien lapsena hän lauloi ennen kuin oppi puhumaan ja soitti muiden mukana eri soittimiakin jo hyvin pienenä. Ensimmäinen oma soitin, joka hänelle nelivuotiaana hankittiin oli viulu. 

Myöhemmin kuvioihin tuli mukaan myös pianotunnit ja teini-ikäisenä saksofonin soitto. Ninnin into ja rakkaus musiikkiin on aina ollut todella vahvaa. Lapsuuden aikaiset klassisen musiikin opinnot ovat toimineet Ninnillä hyvänä peruspilarina kaikkeen musiikilliseen tekemiseen, tekniseen osaamiseen, musiikin teoriaan ja laaja-alaiseen tuntemiseen. 

Hän on tehnyt musiikkia aina. Lapsena, musiikkiluokkalaisena, musiikkiopistossa, Sibelius-lukiossa, Sibelius-Akatemian opiskelijana. Luovuus ja muusikkous nostivat Ninnin pian siivilleen, hän on toiminut alalla nyt jo reilun parinkymmenen vuoden ajan. 

Ninni tiesi jo varhain olevansa kaikkein vahvimmillaan ja omimmillaan laulajana. Monet tyylilliset vaiheet hän ehti käydä läpi, mutta löysi 2000-luvun taitteessa oman polkunsa itselleen rakkaimmasta musiikkilajista, juurimusiikista. Palaset alkoivat osua paikoilleen. Ninni innostui soittamaan myös viulua ihan uudella tavalla. Folkia, countrya ja old timea. 

Hänen neljä suomenkielistä soololevyä sisältää pääosin omaa tuotantoa, vahvaa elämännäköistä pohdintaa ja ihmisyyden ymmärtämistä.  Tie-levy (2014) oli monen kriitikon mielestä yksi vuoden merkittävimmistä julkaisuista. 

Poijärvi tunnetaan myös monen artistin taustajoukoista. Muutaman vuoden ajan hän valloitti viulunsoitollaan J.Karjalaisen Lännen-Jukka kokoonpanossa. Hän on lisäksi soittanut mm. Edu Kettusen, Mikko Kuustosen, Kari Tapion, Erinin, Jonna Tervomaan ja Tokelan kanssa. 

Mika Kuokkasen kanssa monen vuoden yhteistyön hedelmänä syntyi kolme arvostettua duoalbumia; Powderburn, Vagabond Moon sekä All them pretty things. 

Poijärvi oli aikoinaan perustamassa myös lauluyhtye Club for fivea. Rakkaus roots-musiikkiin oli kuitenkin niin vahva että hän jäi pois menestyvästä lauluyhtyeestä vuonna 2005. Rinnalle oli tullut nykyään suomalaisen juurimusiikin menestystarina, Hoedown, jonka jäsenenä Poijärvi vaikutti reilut 15 vuotta. 

Ninni on ollut mukana kymmenillä kotimaisilla levyillä taustalaulajana ja muusikkona. Hän on lisäksi tehnyt yhteistyötä lukuisten amerikkalaisten huippuartistien kuten Dirk Powellin, Martha Scanlanin ja Joshua Jamesin kanssa. Lisäksi hänellä on ollut suuri kunnia päästä neljästi esiintymään Levon Helmin isännöimässä Midnight Ramblessa Woodstockissa. 

Vuonna 2018 Poijärvi julkaisi oman joulualbumin, jonka mm. Helsingin Sanomat nosti vuoden parhaimpien albumien joukkoon viiden tähden arvostelullaan.

Vuodesta 2016 saakka Ninni Poijärvi on esiintynyt yhdessä laulaja-lauluntekijä Tommi Kaleniuksen kanssa. Yhteinen albumi "Kosketus" julkaistiin syyskuussa 2019.